Веб-програмування охоплює широке коло професійних задач, пов’язаних з розробкою програмних систем, що функціонують у межах інфраструктури всесвітньої мережі WWW та її сервісів. Особливої уваги заслуговує задача проектування та побудови ефективних систем керування веб-контентом (CMS), які є фундаментом будь-яких веб-проектів, що в тій чи іншій мірі застосовують автоматизоване керування редагуванням та публікацією інформації для відвідувачів веб-ресурсів.

Метою вивчення дисципліни є дослідження технологій створення та подальшого управління контентом WEB-сайту на основі теоретичного матеріалу та практичних умінь та навичок, що стосуються гіпертекстових розміток, каскадних таблиць стилів, мов WEB-програмування та мережевих баз даних.       

Для вивчення розглянутих проблем в курсі передбачені лекційні заняття та лабораторні роботи. Лекційні заняття носять проблемний характер, що визначається значною часткою не розв’язаних задач. На лабораторних роботах студенти набувають навичок використання систем управління веб-контентом. Розрахунково-графічна робота призначена для самостійного опрацювання додаткових питань прикладного характеру.

Вивчення курсу дозволяє сформувати базову систему знань для самостійної розробки систем керування веб-контентом, а також вивчення інших предметів із циклу “Веб-програмування”.